Het succesverhaal van Milieumaker Dylan: klaar voor de reguliere arbeidsmarkt!

Tijdens ons jubileumjaar delen we maar liefst 25 authentieke en doorleefde verhalen waar we ontzettend trots op zijn. Stuk voor stuk verhalen die hebben bijgedragen aan het punt waar we nu staan. Al 25 jaar goed voor elkaar! Vandaag de sprong van Milieumaker Dylan! Hij is al twee jaar werkzaam bij de Sprong en is erachter gekomen dat recyclen écht zijn ding is. Zo ondersteunt hij in het proces bij het recyclen van schoenen! Dylan is na deze twee jaar klaar om door te stromen en is op zoek naar een baan op de reguliere arbeidsmarkt. Dit is een écht high five moment volgens ons!

Lees of bekijk het verhaal van Dylan – de video is onderaan de pagina te vinden!

Als Milieumaker is Dylan dagelijks bezig met het recyclen van schoenen. Met de oude schoenen worden nieuwe producten gemaakt, zoals tapijten, plinten voor loop- en voetbalpistes, stoelen, tafels en is er zelfs een poef gemaakt. “Het recyclen van schoenen is wel echt mijn ding” vertelt Dylan.

Ontwikkelen op je eigen tempo
Binnen de Sprong krijg je volgens Dylan de tijd om te leren op je eigen tempo. Zo heeft hij in de twee jaar dat hij bij de Sprong werkt zijn heftruckcertificaat behaald, heeft hij geleerd met een elektrische stapelaar te rijden en hoe om te gaan met een brandblusser.

Dylan is doorstroomklaar
Dylan is doorstroomklaar. Zo heeft hij al eens een stage gelopen bij een rusthuis maar kwam er hier toch achter dat dit niet zijn ding is. Hij is nu op zoek naar een baan in het reguliere arbeidscircuit. Het liefste in een magazijn waar hij orders kan picken met een heftruck en waar hij alles wat hij heeft geleerd bij de Sprong in kan gaan zetten.

Op zoek naar een reguliere job
Dylan geeft zelf ook toe dat hij een stille jongen was in het begin. Hij durfde niet veel te zeggen en keek vooral naar ander en hoe zij te werk gingen. Maar na een week of twee is hij zelf dingen gaan doen op zijn eigen tempo. Zo is hij zich blijven ontwikkelen en kreeg hij uiteindelijk te horen dat hij klaar is om door te stromen. Hij heeft flinke sprongen gemaakt in de twee jaar bij de Sprong. Zo hebben Dylan’s coördinatoren gekeken naar zijn ontwikkeling en hoe zijn werktempo is en dit leidde tot de conclusie dat hij helemaal klaar is voor een regulier job. Samen zijn ze nu op zoek naar geschikte vacatures die bij Dylan passen. Hier zijn wij ontzettend trots op en we hopen dan ook dat hij snel slaagt in zijn zoektocht!

Bekijk hier de video van Dylan!

Benieuwd naar meer jubileumverhalen? Bezoek dan onze website!

Ook werken als Milieumaker? Contacteer ons dan.

De Sprong - de Milieumakers
de Milieumakers
is onderdeel van
Bezoek ons

We gebruiken alleen functionele en analytische cookies om je bezoeken te onthouden.