Scoren op duurzaamheid met de Milieumakers en KVC Westerlo

Tijdens ons jubileumjaar delen we maar liefst 25 authentieke en doorleefde verhalen waar we ontzettend trots op zijn. Stuk voor stuk verhalen die hebben bijgedragen aan het punt waar we nu staan. Al 25 jaar goed voor elkaar! Vandaag over ons project BackCup en de samenwerking met KVC Westerlo! Duurzaamheid staat hoog op onze agenda en daarom lijkt dit ons een écht high five moment!

Bekijk de video over dit high-five moment onderaan de pagina!

BackCup is hét project van de Sprong voor herbruikbare bekers en staat als een stevige supporter achter steden, gemeenten en andere bedrijven en organisaties in hun overstap naar herbruikbare bekers tijdens evenementen. Maar herbruikbare bekers vergen aandacht en verzorging, en daar komt De Sprong glansrijk op het toneel. De Mileumakers van de Sprong draaien het project en hebben een uitgebreid assortiment aan eigen herbruikbare bekers. Ze verhuren en leveren polycarbonaten bekers, waardoor de beleving in vergelijking met drinken uit een echt glas eigenlijk hetzelfde blijft.

De nieuwste samenwerking: KVC Westerlo
Sinds een half jaar werkt de Sprong samen met KVC Westerlo. Hier halen we en brengen we de wederom schoongemaakte bekers voor elke thuiswedstrijd. Daarnaast helpen de Milieumakers ook met het opruimen in het stadion. Nadat de Milieumakers de bekers weer hebben opgehaald worden de bekers naar de wasstraat gebracht op de locatie van de Sprong in Mol. Na het schoonmaken komen de bekers terug in de bakken voor de volgende match en worden ze op tijd weer terug naar t’Kuipje gebracht voor de volgende match.

De samenwerking met KVC Westerlo verloopt soepel, waarin KVC Westerlo aangeeft wanneer zij meer bekers nodig hebben bij een belangrijke match. Zo heeft de Sprong namelijk altijd een grotere voorraad staan mochten meer bekers nodig zijn. Bij KVC Westerlo werken ze met een waarborgsom op de bekers van 1 euro. Dit om te voorkomen dat de bekers op de grond worden gegooid. De supporters moeten ook hun steentje bijdragen aan duurzaamheid binnen de club.

Harde statistieken
Per wedstrijd halen de Milieumakers zo’n achttienduizend bekers op. In totaal kunnen er 8.035 bezoekers in t’Kuipje – er wordt dus goed geconsumeerd tijdens de thuiswedstrijden van KVC Westerlo. Je krijgt er bijna dorst van.

Als je je realiseert dat we elke match zo’n 18 duizend bekers binnen halen en herbruiken is dat echt een high-five moment waard. Samen met KVC Westerlo scoren we dan ook op duurzaamheid. Op nog vele jaren, Schol!

Bekijk het volledige verhaal in de video!

De Sprong - de Milieumakers
de Milieumakers
is onderdeel van
Bezoek ons

We gebruiken alleen functionele en analytische cookies om je bezoeken te onthouden.