de Milieumakers

Samen werken aan
een schonere wereld

Hoe groter de afvalberg, hoe zwaarder de aanslag op het milieu. Daarom pleiten we voor de circulaire aanpak. In plaats van producten, componenten en grondstoffen klakkeloos weg te werpen, gebruiken we ze opnieuw als het kan. De toekomst is circulair!

De Milieumakers is een belangrijke tak binnen het erkend Kempens maatwerkbedrijf De Sprong. Via een doorgedreven begeleiding en opleidingstrajecten stomen we medewerkers klaar om aan de slag te gaan in het duurzaam afvalbeheer bij bedrijven en organisaties. Met als ultieme doel: doorstroming. Met andere woorden: we doen er alles aan om onze medewerkers de kans te geven hun eigen plek op de reguliere arbeidsmarkt te veroveren.

De toekomst is herbruikbaar

Bedrijven zoals Nike, IOK Afvalbeheer en verschillende gemeenten vonden intussen hun weg al naar de Milieumakers. Voor Nike worden overkoopbare, onverkochte en gebruikte sportschoenen terug herleid tot verschillende herbruikbare componenten. Loop jij ook altijd op wolkjes op die moderne, dempende sportvloeren? Logisch, daar vind je de zolen in terug! Maar ook onze herbruikbare BackCup-bekers worden steeds vaker ingezet bij festivals en evenementen. Het gebruik van die bekers zorgt niet alleen voor frissere pintjes, het zorgt jaarlijks voor maar liefst 100 ton minder wegwerpbekers!

Maak de wereld een stukje schoner

Iedereen heeft de plicht bij te dragen aan een schonere maatschappij. Ook de overheid neemt haar verantwoordelijkheid en zal de komende jaren de wetgeving alleen maar verstrengen. Denk maar aan het verbod op single use products, zoals plastic bekers. Je kunt hierop dus best tijdig anticiperen. Er zijn talloze mogelijkheden om als bedrijf je afvalberg te verkleinen via circulaire initiatieven. Dacht je al eens aan het gebruik van herbruikbare drinkbekers? Of misschien kan er met productieafval wel een prachtig upcycling project op touw worden gezet? We denken graag met je mee over haalbare initiatieven.

Interesse in samenwerken?

Samenwerking
De Milieumakers

Herbruikbare bekers Stad Geel

Wegwerpbekers zijn passé, toch? Daar was Stad Geel het alvast roerend mee eens. Daarom zetten ze voortaan hun eigen herbruikbare bekers in bij elke event.

Bekijk project
Herbruikbare bekers Stad Geel
De Sprong - de Milieumakers
de Milieumakers
is onderdeel van
Bezoek ons

We gebruiken alleen functionele en analytische cookies om je bezoeken te onthouden.