BackCup

BackCup, het project voor herbruikbare bekers van De Sprong vzw, staat als een stevige supporter achter steden en gemeenten in hun overstap naar herbruikbare bekers tijdens evenementen. Talloze steden voelen de drang om evenementen neer te zetten die bol staan van duurzaamheid, of willen hun inwoners en verenigingen hierbij een duwtje in de rug geven. Maar herbruikbare bekers vergen aandacht en verzorging, en daar komt De Sprong glansrijk op het toneel. Wij nemen het zware werk uit handen van de gemeenten dankzij onze uiterst flexibele en op-maat-gemaakte dienstverlening. Elke gemeente hanteert haar eigen aanpak met betrekking tot herbruikbare bekers, en wij hebben voor elke situatie een pasklaar antwoord paraat. Dit kan variëren van het vervullen van een basale behoefte, zoals het op hygiënische wijze reinigen en drogen van gemeentelijke bekers, tot een volledig uitbestedingsmodel waarbij het bestellen, reserveren, reinigen en factureren in de capabele handen van De Sprong liggen.

Diverse gemeenten hebben zich al aangesloten bij De Sprong, elk met een uniek partnerschap. Hier volgt een overzicht, hopelijk vormt dit een bron van inspiratie voor jouw eigen organisatie:

  • De gemeente Mol heeft een subsidieregeling op poten gezet om haar verenigingen te ondersteunen bij het huren van herbruikbare bekers. De Sprong coördineert de subsidie direct met de gemeente.
  • Westerlo: Hier beschikt de gemeente over eigen bekers. De gemeentelijke diensten leveren hun vuile bekers aan ons, waarna wij ze wassen, drogen, controleren en tellen. Het aantal gereinigde bekers wordt in rekening gebracht.
  • Geel: Geel pakt uit met een uitgebreid zomerprogramma en heeft zelf bekers in huis. We houden de bekers op voorraad en na een eenvoudig mailtje maken wij de gevraagde hoeveelheid bekers klaar. Het transport wordt verzorgd door de gemeentelijke diensten.
  • Turnhout: Wij nemen de opslag, het transport, de reiniging en een strakke inventarisatie van de stedelijke bekers voor onze rekening. De dienst evenementen bepaalt het gebruik van de bekers.
  • Balen: Bij Balen ontzorgen we de gemeente volledig door ook het bestellen, reserveren en factureren volledig over te nemen. De gemeente doet een eenmalige investering door de bekers aan te schaffen, en vervolgens laten zij het verdere beheer aan ons over.

Dit zijn vijf diverse benaderingen, stuk voor stuk afgestemd op de unieke behoeften van elke gemeente. Moge dit jou inspireren in jouw zoektocht naar een werkbaar oplossingsmodel voor jouw gemeente.

Ga hier naar de website van BackCup.

De Sprong - de Milieumakers
de Milieumakers
is onderdeel van
Bezoek ons

We gebruiken alleen functionele en analytische cookies om je bezoeken te onthouden.