Samenwerking

Samenwerken met
de Milieumakers? Goed idee!

Wanneer je kiest om samen te werken met de Milieumakers, doe je zoveel méér dan enkel een beroep op onze diensten. Je werkt mee aan een inclusieve maatschappij door kansen te creëren voor degenen die buiten het reguliere arbeidscircuit vallen. Wij op onze beurt zorgen dan weer voor een optimale voorbereiding, begeleiding én opvolging via een langdurig partnership, altijd op maat van jouw noden.

Circulaire economie

De tijd van zomaar alles klakkeloos in de vuilbak smijten is al lang voorbij. Steeds meer bedrijven vinden hun weg naar de circulaire economie en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. Want op die manier spaar je vaak heel wat kosten uit én je maakt een wezenlijk verschil voor het milieu.

Enkele voorbeelden van circulaire projecten:

  • Downcycling van sportschoenen
  • Recuperatie van bruikbare verfpotten
  • Herbruikbare bekers: zij worden door ons geleverd, opgehaald en vervolgens afgewassen

Op zoek naar een betrouwbare partner voor je circulaire projecten?

Contacteer ons

Afvalbeheer en onderhoud

Ook voor je afvalbeheer bieden onze Milieumakers de nodige ondersteuning. Denk maar aan het ophalen van witgoed en bruingoed bij de recyclageparken en talloze ondersteunende diensten, zoals het regelmatig onderhoud van je glasbollen.

Op zoek naar versterking voor je afvalbeheer?

Contacteer ons

Monitoring zwerfvuil

In samenwerking met Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil van de OVAM, Fost Plus en VVSG, helpen de Milieumakers je (terug) grip krijgen op het zwerfvuil in je gemeente. Regelmatige tellingen op strategisch gekozen plaatsen geven je een klare kijk op de resultaten van je sensibiliseringsacties en de evolutie op langere termijn. De milieumakers doorlopen vooraf een speciale training om goede, consistente tellingen uit te voeren.

Wil je als gemeente ook meer grip krijgen op de zwerfvuilproblematiek?

Contacteer ons

We gooien niks weg

Heb je interesse in circulaire projecten om je eigen afvalberg te reduceren of recycleren? Er zijn talloze haalbare mogelijkheden, die vaak nog eens heel wat extra voordelen met zich meebrengen.

De naam ‘Milieumakers’ werd niet toevallig gekozen. We maken de wereld écht een stukje schoner. Intussen ontsproten er al talloze succesvolle projecten uit de vruchtbare Kempense klei. Natuurlijk is er ruimte voor nog véél meer. Wil je zelf ook werken aan een kleinere afvalberg? We denken graag mee over de perfecte strategie voor jouw bedrijf of organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons
De Milieumakers

Herbruikbare bekers Stad Geel

Wegwerpbekers zijn passé, toch? Daar was Stad Geel het alvast roerend mee eens. Daarom zetten ze voortaan hun eigen herbruikbare bekers in bij elke event.

Bekijk project
Herbruikbare bekers Stad Geel
De Sprong - de Milieumakers
de Milieumakers
is onderdeel van
Bezoek ons

We gebruiken alleen functionele en analytische cookies om je bezoeken te onthouden.